Olympic Park Stadium

It seems like forever ago that the whole country was gripped with Olympics Fever. Even the least patriotic sorts eventually ended up shouting at the TV, jumping about cheering as the UK ran, jumped, swam, rode and cycled its way to 65 glorious medals. On a 'night off', Jim made his way up to the Olympic Park to see some of the Paralympic Games, and took a few photographs.

Now that the London Organising Committee of the Olympic and Paralympic Games (LOCOG) have lifted their ban on showing images of the Park, Jim's free to give those of you that weren't lucky enough to see if first hand a behind-the-scenes glimpse of the Park...

Posted by Lou

Click here for more images

Reading Train Station

This project is a bit of a work in progress on Reading Train Station which is currently undergoing a bit of a face lift. Once the final stages of the build are complete, Jim will go back to capture the new version in all its glory, but even now its clear that the overcrowded old station has been vastly improved, with plenty more space created by the new walkway bridge.

The redevelopment is being managed by international architectural practice Grimshaw, which aims to turn one of the busiest stations outside London into a much simpler place; making changes and journeys quicker and easier. That certainly won't be a bad thing!

Jim's not normally one to put 'photographs' and 'sunsets' together, but here he couldn't resist a few dusk shots. Next step: flowers and kittens...

Posted by Lou

Click here for more images

The Temple at Secret Garden Party

Having just recovered from Glastonbury, Jim was pretty excited to be visiting Secret Garden Party to photograph The Temple the second project he's worked on for An-Architecture this summer. Always keen to work for Andrew T. Cross, and experience his unique mix of art and architecture, Jim packed up and set off to explore this temporary lake-side construction.

In keeping with the festivals ethos of creating something outside of the mainstream, The Temple was born out of a keenness to explore the holistic side of architectural construction. Created as a space for festival-goers to take time out, The Temple was situated at the end of a short jetty which led visitors out over the lake. A perfect spot to take a break away from the legendary Secret Garden Party madness, the space included a central chandelier made up of 100 hanging paraffin lanterns inside the reclaimed timber beams. A perfect place to have a breather.

Posted by Lou

Click here for more images

Studio Weave - Barbican Highwalks

Jim has done a fair bit of work for Studio Weave in the past, and has always enjoyed photographing their distinctive and idiosyncratic projects, so he was excited to see these new enhancements to the Barbican estate. Studio Weave began works on two sites, Ben Johnson Highwalk and Saint Giles Terrace, which are part of the estate's Highwalk network.

Keen to preserve the original 1970s geometry of the space, Studio Weave set about rekindling some of the original character of the areas that had become rundown over time. Rather than see the spaces used as simple through route or overspill areas, the Studio Weave team were keen that both areas become somewhere that people would want to congregate and spend time.

To read more about Studio Weave, their projects, and their range of bespoke Barbican-specific furniture, visit their website

Posted by Lou

Click here for more images

Theatre on the Fly

This time last year, Jim was invited to photograph Theatre on the Fly, situated in West Sussex. Created by design collective Assemble and a team of over 40 volunteers, the temporary theatre was constructed to celebrate Chichester Festival Theatre's 50th birthday. As part of the theatre's wider programme, this innovative space hosted a nine-week programme based around three shows from young directors.

The building, inspired by its namesake fly-tower, offers an extraordinary glimpse into the usually hidden mechanics of the theatre space. Curious about this giant shed-like construction built from scaffolding, chipboard and plastic pond liner, Jim jumped at the chance to head over and shoot the project on a sunny day when plenty of visitors were milling about, making the most of the innovative location.

For more information, visit the Dezeen website

Posted by Lou

Click here for more images